Ting og tang - hit og dit!

Da er vi online igjen, og siden sist har det i grunn skjedd litt av hvert...

Desverre virker ikke youtube-filmer her for tiden - er en feil hos blogg.no - så av den grunn får det bli linker til filmene istedenfor...

Joda, det jeg egentlig ville frem til, er at det har vært vannvittig glatt og ekkelt i Bergen i det siste. Det har regnet, og all snøen vi hadde ble logisk nok til is... På en liten skogstur, fikk Euro virkelig erfare dette.

Euro på glattisen

Vel, det var en spesiell tur an man si ;)

Når vi (endelig!!) kom frem til destinasjonen for anledningen, var det barnepass og vaffelsteking som stod på programmet. Jeg er en fantastisk kokk (eller ikke?), og vaflene ble en kjempehit!
... for hundens del. Han elsket de virkelig! Verre med ungene tror jeg, haha!

Joda, så ble det kveld. Euro prøvde desperat å gå i koma, men siden jeg ikke fikk sove, holdt jeg ham våken med film og musikk halve natten. Vi pleier stort sett å sove halve hele formiddagen, men allerede 06.30 var vi på beina. Laget noe frokost til kidsene, og gikk 1.5 times tur med Europus - destinasjon hjem.

Vel hjemme pakket jeg en bag i rekordfart. Det er jo aldri et sjakktrekk, hev nemlig nedi absolutt alt jeg kunne finne. At den baggen veide 20 kg er jeg ikke i tvil om! Kjempekult med grisetung bag, 2 vesker og 40 kg hund når man skal løpe til bussen - ned en bratt, islagt gate! Gikk logisk nok på trynet, men rakk bussen (med forstuet finger).

Så var vi på togstasjonen da. Kjøpte billett til snøfylte, fantastiske Geilo, og alt bra. Hoppet på toget, la frem teppe til Euro (som han sovnet momentant på) foran beina mine, og var klar for en begivenhetsløs og rolig tur til fjells. Vi var mutters alene i en togvogn, og freden var nesten et faktum... Men, ikke faen - sånn skal det ikke gå med oss vet dere! Konduktøren kom nemlig etter 20 min. Sjekket min billett, alt OK. Så med en gang at det var en skikkelig bitch, og jammen sviktet ikke menneskekjenneren i meg denne gangen heller! Hun skulle nemlig se billetten til Euro. "Hadde han med når jeg kjøpte min billett, og de sa ikke noe om at han skulle betales for" svarte jeg. Konduktøren - som heretter går under "Hurpen" - slo seg da mest vrang i hele verden. Hun mente at selv om NSB hadde gjort en feil, skulle hunden betales for. Han var nemlig over 40 cm. Jeg dro frem en linjal jeg hadde i vesken, og målte at han var 35 der han lå og snorket. Da rablet det HELT for Hurpen, som konkluderte med at vi skulle hives av toget hvis ikke jeg betalte der og da. Spilte selvølgelig "har-ikke-penger-på-meg"-kortet, men det hjalp pent lite. Når hun tok baggen min og skulle hive den av på Voss, gav jeg opp og betalte for Euro. Kom med noen nydelige gloser (som f.eks. "hvis dette toget kræsjer og vi alle dør, kommer det hvertfall noe godt utav det" - frekt men sant!), og forklarte henne at dette var noe hun kom til å angre på...

Euro ble nemlig invitert opp i setet "sitt", hvor jeg konkluderte med at han trengte litt pleie. Filte litt negler, og avrøytet hele hunden. I setet. Det finnes ikke noe som klistrer seg bedre fast i seter enn dalmishår - promise! Men har man betalt, så har man det! Så fikk han sikle litt etter noe godbiter, leke med pipeleke i hele vognen, riste en chipspose i midtgangen, og i det hele tatt nøt vi vår nybetalte billett til fulle. Konduktører tror jeg rev av seg absolutt alt håret - spesielt når Euro og jeg dro til med en aldri så liten trening på hals - i setet.

Stakkars Euro begynte å ble relativt dødstrøtt når vi nærmet oss Geilo :P

...som jeg sa. Han var sliten....

Etter en begivenhetsrik tur kom vi oss frem til slutt. Slepte med monstervaggene, handlet litt, og fant meg en taxi. Euro var sliten.com, og hev seg i sofaen i det vi kom inn døren - han var klar for hyttekos! Nazi-mor derimot, konkluderte med at en aldri så liten tur rundt vannet nedenfor hytten (15 km) var på sin plass, så på med sele og ut på tur bar det.


Euro demonstrerer sine (elendige) trekkhund-egenskaper.

Euro trekker nemlig ikke på ski. Han vil helst tutle ved siden av matmor, se litt på naturen og spise Kvikk Lunch. Desverre for han, vil jeg trene ;)Slik var ståa på kvelden - småsliten prikk kan man si ;)

Dagen derpå, våknet vi tidlig til KNALL sol og nydelig blå himmel!

... og SNØ! Jeg elsker snø!!!!


Euro fikk på seg potesokken og sele...

.... og var klar for tur :)

Vi tok så bussen til Ustaoset (10 minutter unna), spente på skiene, og satt i gang dagens langtur.Peneprikk klar for tur.... i SOL!


Her er vi da altså kommet til første veiskillet. Fjellet bak der er Skarven - løypen rett frem fører til Hesteberget - og til venstre til Embretsstølen. Ble venstre på oss :-)Euro i storslag!Prestholtsæter - delmål 2 på turen vår.

Happy-prikk :-)Med sånne løyper, kan man ikke annet enn å smile! :D...spesielt ikke når man har en sånn en med seg!

Så måtte jeg jo filme en liten snutt da. Logisk nok inneholder den en skikkelig trynings :P

Euro oppførte seg - i kjent stil helt perfekt. Han dro litt første 3000, mens han fikk gå løs og kose seg siste 29 000 m ;) Han har ingen interesse av å dra, og når han er så grei som han er, kan han like gjerne gå løs.

Han ble sliten etter turen kan man si - og gikk i koma i sofan igjen. Med bamsen MIN! ;)

-----------------------------

I dag, har vi bare en helt rolig dag. Det er kanonvær ute, men iiiiskaldt. Euro er sliten etter i går, og i morgen skal vi på langtur igjen. Like greit med en hviledag da :-) Vi tok oss en liten tur på jorder - og litt bilder ble det jo... :Herlige hytten <3
 

Så det var en update fra oss - more to come de neste dagene :-)

8 kommentarer

Harley

27.jan.2011 kl.17:48

Så mange fine bilder:-)! Ser ut som dere hadde en fantastisk tur, fikk lyst til reise på fjellet selv nå. Men har ikke hytte, og den vi kan leie er opptatt i laaang tid fremover. Jaja, vi får kose oss hjemme:-)!

Zebra

27.jan.2011 kl.19:02

Herlige bilder,og det ser ut som dere har det storveis:)

Vi er litt misunnlige, dog synes vi turene deres var litt heftige:)

Kos dykk videre

Monica

27.jan.2011 kl.19:42

Hehe det är nog inte bara euro som kan vara en eldsprutande drake:-) (Jag menar det som en komplimang) Härliga bilder från härliga dagar jag hoppas att vi får lite varmare så att vi också kan vara ute litemera nu är det för kallt säger Freja!

Europia

28.jan.2011 kl.16:06

Harley: Tusen takk! Var virkelig en herlig tur - fantastisk med sol og skiløyper! Dere må komme dere på fjellet - er jo så deilig :D

Europia

28.jan.2011 kl.16:06

Zebra: Vi storkoser oss - og heftige turer er sunt! Så det så! Bare å komme ;)

Europia

28.jan.2011 kl.16:07

Monica: Hahahahaha, neida - vi kan være ganske hissige begge to ;)

Jeg håper også dere får bedre og varmere vær - vi ønsker oss nemlig bilder av nydelige damen snart1 :D

Doggylife

10.feb.2011 kl.14:31

Haha, litt av en konduktør, ja! Glemte Euro det viktigste - å legge igjen en stor, lang "kabel" midt i setet, når dere skulle gå av?

Europia

12.feb.2011 kl.20:27

Doggylife: Desverre :( :( Han hadde ikke mer å gi - desverre ;)

Skriv en ny kommentar

hits