ADHD på Kongetur? Kongetur og HD AD? Noe sånt ;)

Overskriften kan nok forvirre litt ja. Euro har altså fremdeles ikke utviklet ADHD (desverre? Haha!), men vi var i går hos dyrlegen og røntget barnet for nettopp HD, AD og spondylose.

Såvidt jeg vet, er det kun hoftene (HD = hoftedysplasi) som er vanlig å ta på dalmisene. Jeg valgte dog å kjøre full pakke på Euro, og dro dermed til med bilder av albuer (AD = albuedysplasi) og rygg (spondylose) også, just to be safe. Han er en hund som brukes hardt - med lange, bratte fjellturer, skiturer, rideturer, og i det hele tatt er det veldig greit å vite hvordan stå er før vi evt. belaster ham helt for fullt.

Jeg var så nervøs at jeg nesten døde fire ganger på venterommer, mens Euro..

... han sov som en stein.

I følge dyrlegen, så bildene veldig bra ut, og uavhengig av bokstaver - kan hunden brukes til det jeg ønsker uten at jeg trenger å være redd for å ødelegge stakkaren. Han er erklært spondylose fri - det var ikke antydning noe sted i ryggraden til dette. Det er som sagt ikke et veldig utbredt problem på prikkedyrene, men det hender... Greit å vite at alt er OK synes jeg da :)


Vel hjemme, var det natt for Euro. Han fikk ligge på sofaen med dyne under, over og hodet på pute, og fremstod veldig fornøyd med det i grunn :) Jeg måtte en tur til byen i noen små timer, og når jeg kom hjem lå han i akkurat samme posisjon stakkars. Helt ferdig...


Flyttet oss tidlig inn på sengen, hvor gullet la seg til å sove i løpet av 2 minutter...

Titteeei - sa han når jeg skulle hive ham ut i hagen i 2-tiden i natt. Det kom ikke på tale - han skulle sove...

Etter ganske nøyaktig 24 timers søvn (!!!), våknet han blid og glad i dag, og var klar for tur. Pakket med kameraet, og satt kursen mot slottshagen som er bare 5 minutter unna her. Marte & Aila var klar for playdate, og Euro viste tydelig at det passet prinsen fortreffelig med egenstyrt mosjon "dagen derpå"...
Bestisser :-)Peningen min :)Litt søskenkrangler har de to, spesielt om pipedyrene. De er hellige, haha! Her viser prinsen sitt mest sjarmerende smil ;)

Så kom det noen andre spaserende med løse hunder. Alle fikk hilse og leke litt, inkludert Euro og den pittelille chihuahuaen man såvidt ser på bildet ;) Gikk kjempefint :-)

Så skulle vi ta oppstillingsbilde da. Fikk ikke stilt ham opp engang før strømmen gikk på kameraet, tabbe :P Men jeg synes han har utviklet seg greit faktisk - og har lovet å melde ham på utstilling i slutten av februar HVIS HD og AD resultatene er OK ;) Blir superspennende å se resultatene på de bildene altså, jeg er så spent at jeg nesten dør litt... Grøss - wish us luck!


Sånn er stillingen nå :) Euro er i halvkoma, og ligger med hele seg oppi varmluftsovnene. Veldig fornøyd med livet i grunn :-) :-)


Ellers så må jeg bare anbefale alle dalmatinerfolk til å da en titt innom det nye prikkeforumet som har dukket opp. Kjempekoselig å få snakke dalmis med likesinnede - velkommen! Link --->  Dalmatinerforum

Stikkord:

20 kommentarer

Tellus

19.jan.2011 kl.16:07

så utroliiiiig søt han er under dyna! så veldig deilig ut! og kjempefine bilder as always! krysser fingre og labber for at hofter og albuer er som de skal:D

EllaElara

19.jan.2011 kl.17:26

Ikke bare bare å være på besøk hos dyrlegen, men du er jammen søt der du ligger og sover ;)

texogcassie

19.jan.2011 kl.18:52

åhh, er helt forelsket i prikkedyret ditt, jeg! Utrolig flott hund altså! Det bildet hvor du skrev "peningen min" var helt nydelig :D Så stolt og stram da gitt :)

Krysser fingrene for at røntgenbildene er fine! :)

Elise & Nikita

19.jan.2011 kl.21:43

Nydelig hund :)

Elsker dalmantinere:)

Kom innom sia mi stem på om jeg skal ha konkurranse om folk kan vinne valpepakke, ( til valp, men også vokse hunder kan bruke det:)

emelie

19.jan.2011 kl.22:44

skönt att allt verkar se bra ut! :) har ni ingen snö?!

Europia

19.jan.2011 kl.23:41

Elise & Nikita: Dalmatinere er verdt å elske ;)

Europia

19.jan.2011 kl.23:41

texogcassie: Haha, så gøy at du liker ham du også! :D

DET kan jeg love deg at vi er to om! Kun en i kullet er røntget - denne med C, så.... Grøss!

Europia

19.jan.2011 kl.23:42

EllaElara: Haha, Euro synes det er veldig greit han :-) Enten venter skikkeig kvalitetsgodis, eller evt. litt kvalitetsdop ;)

Europia

19.jan.2011 kl.23:43

Tellus: Han er jo søt hele han! :D Tusen takk, motivet som gjør susen ;)

Krysser fingre, poter og absolutt alt annet for fine bokstaver, skumle greier!!

Europia

19.jan.2011 kl.23:46

emelie: Alt ser veldig bra ut, men man vet aldri...

Ikke noen snø her lenger :( Desverre - bare regn her... :(

Tellus

19.jan.2011 kl.23:59

ja skjønner det! men hvor gamle bør de være før man røntger?

haha,så det nå,men har der eik snøøøøø hos dere?? :-O ser jo ut som det er høst hos deg! hihi.

Europia

20.jan.2011 kl.00:50

Tellus: De skal helst være rundt 2 år... Euro har bursdag om 2 uker, så... Tenkte det var greit å få det ut av verden så fort som mulig - gruet meg lenge nå! Hehe!

Vi har ikke snø litt engang, helt tragisk... Det ER virkelig høstvær her, regn, sludd, og i det hele tatt er det bare trist.. :( Ikke lenge til vi pakker baggen og stikker til Geilo for å snørekjøre litt ;)

Tellus

20.jan.2011 kl.01:49

hehe skjønner det! man vil jo ikke at noe skal være galt..

huffda... var bare så uvant,for føler vi har så mye snø..men la merke det det var jo jaggu meg bare rim på bakken hos dere! hehe.. hørtes lurt ut altså;)

20.jan.2011 kl.18:24

Fine bilder, og vi krysser fingrene for knall resultat:)

Monica

20.jan.2011 kl.19:33

Det är rått och riktigt ut med er i utställningsringen också:-)

Så söt liten trötter och härliga lek- och springbilder, Det är något särskilt med deras flin man blir alldeles varm i hjärtat!

Europia

20.jan.2011 kl.22:23

Tellus: Nei jeg håper virkelig alt er bra! Ååå, nervøs på det der altså. Grøss!!!

Her er det bare rim og is. TRAGISK! I fjor hadde vi masse mest snø, nå er det bare høst, mørkt og trist :(

Europia

20.jan.2011 kl.22:24

Anonym: Takker og bukker! Krysser alt som er vi også!

Europia

20.jan.2011 kl.22:25

Monica: Utstilling er skummelt, hihi! :D Får se om vi tør å prøve oss litt i år, eller om det må vente til neste år :P

De koser seg masse sammen - herlig å se på! :D

Monica

21.jan.2011 kl.23:42

Kan du få honom att göra high Five och gå så fint i byn så kan du ställa ut, så hoppa in i det i år det blir inget bättre till nästa år. Så ser du det här året som träning och nästa år gör ni det på allvar:-) Det finns ju en hel del inofficiella och träna på också. (Säger jag som är också är nervös för vår debut men vi SKA ut i ringen i år!!!)

Europia

27.jan.2011 kl.14:46

Monica: Huff, kanskje? Bare kanskje... :P Ringen er skummelt - det er så alvorlig liksom! Vurderer å melde på utstilling som er i slutten av februar, men vet ikke helt om jeg tør ;)

Skriv en ny kommentar

hits