9/11 - Dagen verden aldri glemmer

Morgenen begynte nok normalt for de aller fleste. Man kjørte barna til barnehagen, fant en parkeringsplass i New Yorks hektiske trafikk, tok heisen til kontoret sitt, og begynte dagens gjøremål. Andre stilte opp på flyplassen. De skulle på ferie, på møter, hjem. 76 sivile mennesker og 11 ansatte sjekket inn på American Airlines Flight 11 - fra Boston til Los Angeles. 07:45 skulle flyet tatt av. De ble 14 minutter forsinket. Og fikk 5 terrorister med seg. Klokken 08:46 endte deres ferd.

United Airlines Flight 175. 51 sivile og 9 ansatte skulle fly samme ruten som Flight 11 - Boston-Los Angeles. Klokken 08.00 skulle flyet lette. Også dette flyet ble 14 minutter forsinket, og lettet fra Logan Airport klokken 08.14, med 5 terrorister velplassert i flyet. 09:03 smalt det.

Ingen av menneskene på noen av disse flyene kom seg på jobb. Ingen av dem kom seg på ferie, eller hjem til venner og familie. De gjorde heller ikke de 2606 menneskene som hadde funnet veien til World Trade Center i New York. Intetanende mennesker på jobb, turister og tilfeldig passerende ble frarøvet sitt liv av disse 10 terroristene, som ved hjelp av et enormt nettverk klarte å kapre to fly. De fikk flyene helt ut av deres tenkte bane, og kræsjet dem i en av verdens mest befolkede storbysentrum.Marerittet ender desverre ikke der. Både Pentagon og Det Hvite Hus ble også forsøkt angrepet. American Airlines Flight 77 fra Washington - Los Angeles ble klokken 09.37 kræsjet inn i Pentagon. De 64 personene om bord på flyet ble drept momentant da det smalt. De ble også de 125 intetanende menneskene som jobbet i den delen av bygget der flyet traff.United Airways flight 93 ble også kapret, og man regner med at dette flyet tok sikte på Det Hvite Hus. Modige pasasjerer klarte å overmanne kaprerne, men flyet styrtet på et jorde, og alle de 44 om bord ble drept.Styrten laget et dypt krater på jordet, og deler av flyet ble funnet flere hundre meter unna vraket.

Passasjerene på begge disse flyene fikk telefonkontakt med sine kjære, og meldte fra om hva som skjedde underveis. Mange skjønte at slutten var nær, og tok farvel med de som betydde mest...

2996 mennesker mistet livet denne dagen, fra hele 70 nasjoner. Hvorfor? Hva får mennesker til å ville gjøre dette mot hverandre? Hva er det egentlig som feiler oss?!

Al-Qaida tok (stolt) på seg ansvaret for disse grusomme handlingene, og gjorde det tydelig at deres misjon ikke var over enda. I ettertid har de bl.a. tatt livet av 180 mennesker på et diskotek i Bali, 15 mennesker på et hotell i Mombasa, Kenya (hvor vi ferierer hvert år), gjennomført en rekke terrorangrep i Irak, og de har prøvd å ta knekken på det største oljeanlegget i Saudi-Arabia. Det er utlovet en dusør på 25 millioner dollar (over 140 millioner norske kroner) til tips som fører til at deres leder Osama Bin Lader blir funnet. Man vet ikke den dag i dag om han lever eller er død.

I Norge huser vi en av Bin Ladens største fans. X-geriljalederen Mullah Krekar har flere ganger uttalt; "Min beskrivelse av Osama bin Laden er på bakgrunn av hvem Osama bin Laden er, en god, modig, muslimsk og rettferdig mann". Denne mannen bruker vi millioner av skattepenger på å få lov til å beholde i landet vårt. Han uttalte også; "Jeg har tre fiender: Høyresiden hos de norske styresmaktene, norsk etteretning og norsk media". Han har gjort det tydelig at hvis han blir kastet ut av landet, skal vedkommende som gjør det miste livet. Truslene var der og da rettet mot høyrepolitiker Erna Solberg.

Det finnes desverre representanter for både denne og andre terrorgrupper i de fleste kroker av verden. Disse menneskene har sykelig tro på at sin religion og sine handlinger er det eneste som er rett, og de kjemper til sin død for å demonstrere dette. Om, og eventuelt hvordan dette skal ende er det ingen som vet, men akkurat nå priser jeg meg lykkelig for at 9/11 foreløp i stillhet, uten flere tapte liv til terror. Jeg krysser alt som er for at verden aldri mer opplever noe så meningsløst og grusomt som dette.Stikkord:

6 kommentarer

Renate

12.sep.2010 kl.03:23

SV: Tusen takk :D

Ronja Gujord

12.sep.2010 kl.11:12

SV: Ja, det er et fantastisk liv som ikke kan måle seg med noe annet! Ja, Bergen var vi for et par uker tilbake - vi var vel rundt i området i nesten en måned. Men vi kommer tilbake neste år så da er det bare å ta seg en tur :D

Vi er fra Kr.sund så vi er der halve året når vi ikke reiser. Nei, cirkus på vinteren i Norge er helt og holdent umulig :p

Zebra

12.sep.2010 kl.11:53

Et veldig godt og tankevekkende blogg, tusen takk!!

Europia

13.sep.2010 kl.02:58

Zebra: Var jo en forferdelig dag... Alle de menneskene fortjener ikke å bare bli glemt... Sukk!

Maria & Amy

13.sep.2010 kl.07:50

Nej, den dagen glömmer man inte !!

Bilderna man såg då sitter kvar i minnet.

Europia

15.sep.2010 kl.19:11

Maria & Amy: Ja de glemmer man aldri... Håper jeg aldri ser noe lignende igjen!

Skriv en ny kommentar

hits