Zürich - Sveits

Jepp, jeg har vært en liten tur i Zürich siden sist jeg :-)

Hadde en kjempetur med pappaen min, i greit vær og med godt humør!

Turen begynte på Flesland, der vi selvfølgelig måtte innom Tax Free'en.


... trenger jeg å nevne at jeg ble TØRST? Nam...


.... dobbeltnam....


... og mestest nammis! (og SÅ billig, koster jo bare det dobbelte på polet liksom. Norway in a nutshell!)


Var ikke spesielt trist å vinke farvel til Bergen by i grunn... Klokken 06.34 (rett før takeoff) så vinduet slik ut...

Men med en gang vi kom oss opp i luften, og vekk fra Norge, så det slik ut. Verden er urettferdig (og soloppgangen er vakker!).


Pannekake-land, aka Holland. Så flatt at et rett og slett er morsomt!


Holland. Vakkert land!

Klokken 06.35 lettet vi fra Flesland, og allerede klokken 11.40 var vi fremme i Zürich. Turen gikk så til hotellet, som faktisk var overraskende greit! Av en eller annen mystisk grunn var nemlig mer eller mindre alle hotellene i hele byen fullbooket, så det var ikke bare bare å finne et rom... Vi endte til slutt midt i gamlebyen, på et genialt hotell med kjøkkenkrok på alle rom! Det passer jo fortreffelig for sånne B-mennesker som meg, som hverken rekker eller liker frokosten på hotell ;)


... sånn ble min frokost, dag 1. Absolutt ikke dumt! Nevnte jeg at jeg liker ketchup? ... veldig godt? Haha!

En av tingene som imponerte meg stort med denne utrolige byen, var alle hundene! Jeg har aldri sett så mye hunder i gatene i noen storby før, og det var utrolig gøy å se! Ola Nordmann, forretningsmenn og kvinner, barn og ungdommer var alle å se med hunder i alle størrelser og fasonger. Hundene hadde til og med lov til å være med på både restauranter, kjøpesentre og i butikker! Luksus!

I tillegg så vi ikke en eneste hund med tydelige adferdsproblemer. Her i Norge møter vi stort sett alltid en hund eller tre som bjeffer som bare det når den/de ser oss, vi ser eiere som henger som slips etter hundene sine, og vi ser ofte hunder uten noen som helst form for kontroll. I Sveits så vi helt ærlig ikke et eksempel. Hundene passerte hverandre som om de aldri hadde gjort noe annet. De oppførte seg rolig og kontrollert i butikkene, og de gikk pent ved siden av sin eier. Jeg ble helt sjokkert, har aldri sett på maken! Jeg ble rett og slett utrolig imponert, det var kjempegøy å se!

Denne dalmisen, Ivory, møtte vi utenfor et av kjøpesentrene...


Jeg løp i kjent stil bort, og krevde å klappe og kose litt :-) Supersøt og snill kar! Eieren fortalte at han og familien var på ferie i Zürich. De kom egentlig fra en by i utkanten av Sveits, men likte å ta en tur til storbyen hvert år. Jeg spurte om det var naturlig å ta med hunden på shoppingferie, og forklarte at det ikke var helt vanlig i Norge akkurat. Han lo, og forklarte at de hadde med seg hunden over alt, på bilferier, shoppingferier, badeferier and so on rundt i hele Europa, og at han oppfattet det som vanlig blandt Sveitsere. Hvorfor bor man i Norge liksom? Haha!


Bedagelig gammel collie på restaurant.


Og så skulle vi en tur på kino da....


Skiltet var vel egentlig det eneste kule med hele kinoen, maken til drittfilm har jeg aldri sett noensinne! Når man skal se en film med såpass gode skuespillere som Leonardo Dicaprio, Tom Hardy, Michael Caine, Ellen Paige og Joseph Gordon-Lewitt, regner man med at man slipper å sove seg gjennom hele seansen.. Vel, for min del ble det akkurat slik. Jeg kjempet en innbitt kamp for å holde meg våken, rett og slett. Eneste grunnen til at det gikk, var fordi filmen handlet om en gjeng med tullinger som manipulerte folk via drømmene deres. Når filmens handling var i en drøm eller ikke, det var jammen meg ikke lett å vite! Effektene var råbra, men der stoppet i grunn min fasinasjon. Skuffet +, og jeg tror regissøren har manipulert hjernen til absolutt hver eneste kritiker som roste denne suppen av en film.
-------
   
    
  
Vel, så gikk turen til de utrolig kule matvarebutikkene i dette tøffe landet.

En av... Hvertfall 4-5 sjokoladehyller. Seriøst. Sveits er kjent for utrolig god sjokolade, og jeg kan herved bekrefte at de fortjener hvert positive ord som skrives om det brune gullet deres. NAM!


Kjøttdisken så også en del mer delikat ut enn her hjemme... Har aldri i mitt liv spist noe fra en norsk disk, men denne kunne jeg nesten spist middag fra altså! Det ser i hvertfall ikke ut som de har prøvd å slakte dyrene inni disken, det er stort fremskritt bare det.


Kjøttdisk 2. Rent og pent.Fisk.

Og så ble det litt shopping da.... Jeg ble utrolig imponert over spesielt kjøpesentrene, de var utrolig praktisk og stilig laget! I første etasje (i alle sentrene) var det sminke og accessories. I andre etasje var det herreklær, før dame + barn fylte resten. Supergreit!! Det var alle typer klær, fra store til små, billige til dyre. Noe for enhver smak!


Råkult senter, hvor jeg slepte med meg en aldri så liten bunch med klær fra.


Parkeringshuset til kjøpesenteret Jelmoli. Utrolig stilig og diskret!


I kjent stil måtte jeg finne frem til en dyrebutikk eller tre, for å se om det var noe Europus måtte ha. Iphone er genial, det skal den jammen ha!


Det ble ikke noen handel, da utvalget var omtrent identisk til det vi har hjemme... Men denne karen var fristende, der han lå og solte seg i vinduet! Supersøt!


Skilpadder hadde de også... Supersøt liten kar!

Og så kommer vi til en av tingene som facinerte meg klart mest. Trikken og togene! For i Sveits, der fungerer faktisk disse systeme helt toppers! Det kommer og går trikker hvert 2. minutt, og de 390 000 menneskene som bor i Zurich har absolutt ingen problemer med å manøvrere seg rundt i byen. Ikke er det dyrt heller, og billettsystemet er enkelt og greit for alle å sette seg inn i. Her hjemme påstår de jo at de var i Sveits og hentet inspirasjon til Bybanen. Hvor i Sveits de har vært må gudene vite, men foruten at begge deler går på skinner, fant jeg ikke en eneste likhet mellom systemet i Sveits og Bybanen. Ikke en.....
Jernbanen er også fantastisk. Fra Zürich Hauptbahnhof, går det tog til mer eller mindre hvert eneste land i Europa. Fine, greie tog, med praktiske avganger og flotte vogner kan med andre ord ta deg hvor du vil på helgetur eller flyttetokt, til en grei pris! På hovedbanestasjonen, hvor ca. halvparten av alle avganger går som undergrunn, er det i tillegg laget et stort shoppingkompleks under gateplan. Helt utrolig! Flytog går hvert 10 minutt, enten som trikk, subway eller vanlig tog. TIl Flesland går det en buss i timen, som står i kø på Kokstad i en halvtimes tid før man kommer frem...Vi har så absolutt en del å lære, det er sikkert og visst...


Inngangen til Hauptbahnhof. Råflott!


Middag dag 2. Er ikke jeg eksotisk, så vet ikke jeg! Haha!
Limmat-elven, som renner gjennom Zürich sentrum. Litt kult, siden de ikke har hav i Sveits. Denne elven går fra en stor innsjø som ligger i utkanten av byen...

-----

Etter 3 deilige dager på tur, vendte vi tilbake til Noreg...Har hatt en kjempgøy tur, og gleder meg til neste storby-tur!

Euro var på ferie hos snilleste Marte, som er utrolig dyktig med både hund og kamera. Se bare her!
Stikkord:

7 kommentarer

Ronja Gujord

11.sep.2010 kl.18:39

SV: Tusen takk :D Ja, jeg er direktør på Cirkus Zorba. Jeg jobber også som artist med hesten min Kapral og trener ellers de andre dyrene vi har - katt, hund, ponnier og esel :)

Ja, vi i Zorba har aldri og kommer aldri til å ha elefanter eller andre ville dyr. Ikke nødvendigvis fordi de som eier de ikke elsker de over alt på jord, men rett og slett fordi Norge ikke kan tilby hverken passelig klima eller stor nok plass. Mens med hester, hunder, katter, geiter etc. de er det lett å holde i dette landet og de får stå ute minst 20 timer i døgnet med både mat og vann :)

Europia

11.sep.2010 kl.19:45

Ronja Gujord: Herregud så fantastisk, utrolig spennende :D Nei vet du hva, dette var kult, og jeg er fra og med NÅ stor fan av bloggen din! Dette var rett og slett kult! Dere er jo i Bergen en gang i året, er dere ikke?

Jeg er glad du skriver det du skriver om ville dyr, det gleder en dyre-entusiast! Jeg tror deg helt på at man kan elske både en elefant (og alle andre dyr) over alt på jord, men av erfaring vet jeg at det skal mye til for en elefant å trives under norske forhold (vi er mye i Afrika.). Men de andre dyrene høres jo ut som de har det toppers!

Hvor holder dere til på vinteren da? Dere reiser ikke rundt da vel? Nei nå vil jeg på circus! :D

Sheltiedoodle

11.sep.2010 kl.21:12

Sv: Tusen takk for kommentaren din :D

Clickerdog-alt om hund.

11.sep.2010 kl.23:42

SV: Ja, det er det diktet som står på minnebildet til Lurven som var i innlegget. Kanskje litt vanskelig å lese siden det var så lite;)

12.sep.2010 kl.10:51

Ser ut som dere har hatt en knall ferie, fine bilder.

Monica

12.sep.2010 kl.17:45

Vilken härlig semester, kött och fiskdiskarna gjorde mig vrålhungrig.-)

Samma sak upplevde jag i Italien man hade med hundarna in i köpcentra, fik m m och ingen höjde ens på ögonbrynen, Sverige eller kanske t o m Norden kan vara lite trist i jämförelse på det viset.

Europia

13.sep.2010 kl.02:58

Monica: Ja vi storkoste oss! Er så spennende å se verden! :D

Er litt trist at ikke det kan være slik i Norden... Her er liksom ikke hundene noe verdt for andre enn oss som eier dem, desverre. Får håpe det endrer seg med tiden :-)

Skriv en ny kommentar

hits