Safari i Masai Mara - Kenya :-)

Da skal jeg teste tilværelsen på blogg.no, etter å ha vært litt her og der de siste årene. Med en såpass god bildeopplaster som det har kommet her nå, fortjente Afrika-bloggen å få komme seg på nett :-)


Hyene i Nairobi National Park,- samme dag som vi ankom Kenya.

Vel, som overskriften tilsier, har jeg vært på ferie i Kenya i sommer. De som kjenner meg personlig vet at jeg har et nært forhold til landet, og det føles virkelig som mitt andre hjem! Denne gangen reiste jeg med min gode hundevenn Line, på sightseeing i Nairobi, Masai Mara, Naivasha og Mombasa. Vi hadde en fantastisk tur, fullspekket av erfaringer, opplevelser og ikke minst latter og godt humør! Men tilbake til det dette innlegget egentlig skal omhandle, safarien.

Masai Mara er det mange anser som en av verdens desidert flotteste nasjonalparker. Dyrelivet kan ikke forklares med ord, det må bare oppleves! Det å se ville løvebarn i vill lek 1 meter unna seg, parkere ved siden av en flokk elefanter, se leopardens fantastiske kamuflasje in action, spasere langs en elv full av krokodiller og flodhester, tror jeg ikke man kan oppleve på en så nær og intens måte mange andre steder i verden!

På veien til campen, kjørte vi forbi litt av lokalbefolkningen, nemlig masaiene...: Disse menneskene har levd slik i tusenvis av år, og er ikke redd for hverken løver eller andre menneske-etende villdyr.


Husene deres er bygger av KUMØKK (fysj!) og litt tre. Spesielt...
De lever fritt, og går og passer på geiter og sauer hele dagen. Glemte jeg å nevne at de går med SPYD in case of løve? For ja, de dreper de løvene som tar av deres flokk, selv om myndighetene forbyr dette. De bruker faktisk ikke annet våpen enn spyd, tro det eller ei!
Hyggelig velkomst....

Allerede første ettermiddagen dro vi ut på vår første safari, sjåføren + Line og meg.
... og dette var det første som møtte oss, ikke mer enn 5 minutter fra campen.

Verdens kåteste giraff, med verdens største prestasjonsproblemer!


Zebraer og giraffer ble (synd og si det) nesten kjedelig å se til slutt. De var liksom over alt, haha!


En rasende strutsepappa som med garanti hadde egg i nærheten.


Elefanter på vandring. Utrolige dyr!Forresten, denne flokken hadde nesten tatt knekken på en fyr få uker før vi ankom. Han var helt tydelig ikke den skarpeste kniven i skuffen akkurat, det skal være sagt... Idioten hadde sneket seg ut av leiren ved soloppgang for å ta nærbilder av flokken (de er jo bare 3-4 meter unna stort sett, så...Smartass!), men da ble sjefen-fanfo litt sinna. Han tok tak i dette nautet, tråkket på han, og slang han fra seg i en busk. Fyren overlevde, men det var med nød og neppe! Anbefales ikke.


Trenger jeg si at solnedgangen var ganske så vakker?
Vanskelig å se på disse bildene, men vi fikk oppleve noe ganske sprøtt ene kvelden! En løvemamma LEKTE med en stakkars liten antilope-baby i lang tid, uten å spise den. Hun bar den rundt, slapp den ned, løftet den opp, og sånn holdt hun på lenge. Om småen overlevde showet vet jeg desverre ikke, men den skrek ganske godt i perioder. Surrealistisk opplevelse!


Dag 2 ble vi møtt av dette, noen fugler som spiste restene av løvenes nattmatt.


På denne fjelltoppen talte vi ikke mindre enn 16 løver! Lion Hill ble den kalt resten av turen. Råstilig!


Noe av det stiligste jeg har sett, en blå ørn. Lekker!


Vi så vel bare en sånn.. Tja.... 200 000 zebraer? De var OVER alt altså, men herregud så utrolig flotte de er! Moder Jord gjorde en god jobb med den designen, no doubt about that!


En ungløve søkte ly for varmen :-)


Se det går en zeeeeeeeeeebra! De har virkelig glimt i øyet disse stripete ponniene altså!


Giraffene var utrolig flotte, enkelt og greit. Fantastiske dyr!


Et av de dyrene som dreper klart mest mennesker i Kenya, flodhesten. Ikke lett å få øye på, der de ligger og chiller under vann mesteparten av dagen...


... på ettermiddagen derimot, da tusler de frem. Utrolig at noen så store, runde, slappe dyr kan være så farlige!


Bare for å bevise at vi altså beveget oss til fots blandt krokodiller og flodhester. Så det så!


Fortell meg at han ser hyggelig ut liksom?!


Lilac-breasted Roller - nasjonalfuglen i Kenya. Søt liten pip :-)


Også et av turens store høydepunkt; VI SÅ EN LEOPARD! Jeg holdt på å falle ut av bilen når vi fant vidunderet, noe så nydelig har jeg aldri sett noensinne. Vil tørre å påstå at det er et av verdens desidert vakreste dyr!


Fremdeles i himmelriket etter leoparden, støtte vi på en gjeng med småpuser på vei tilbake til campen. Absolutt ikke ille disse her heller ;)


Søte små Simbaer :)


Mamsen lå rett ved og passet på. Vi ble også fortalt om en japaner som ville KLAPPE noen småpuser i parken noen år før vi entret. Han hadde knapt rukket å åpne døren før han ble middag for løvemor. Godt råd; IKKE klapp småpuser i nasjonalparker, spesielt ikke når de har en mams man vet liker mennesker,- som mat.


Flott var hun, det skal hun ha :-)


Rett bortenfor lå en annen pusekatt. Jeg er jo veldig glad i prikkedyr, så prikkepusen falt absolutt i smak hun altså!


Dag 3: Gribbene ønsket oss velkommen. Hyggelig gjeng. Virkelig.


Zebraene derimot, var i storform!


Pusekatter fikk vi se nok av. Her to ung-gutter som chillet på savannen :-)


Ganske kul profil på disse her! Kunne gjerne tenkt meg en sånn innenfor gjerdet hjemme ;)

Var en helt utrolig tur, og det ble tatt masse masse bilder! Krysser fingre og tær for at det blir en snarlig retur (ser ut som det skjer rundt juletider) !

10 kommentarer

ANNIKA

20.aug.2010 kl.23:24

Virker utrolig spennende! Kjempefine bilder :)

✿ Sheltiedagboka ✿

21.aug.2010 kl.01:09

Fy søren for noen flotte bilder! Er det vanlig å komme så nær på dyra som dette for turister? Og se så mange dyr? Ikke dårlig!

Pia

21.aug.2010 kl.01:16

Takker og bukker :-)

Jepp, det er vanlig å komme så nærmt, og utennom leopard+gepard er man mer eller mindre sikret å se det meste annet. En opplevelse for livet, jeg kan virkelig ikke anbefale det varmt nok!!

*C*P*J*C*

21.aug.2010 kl.12:39

wow,det så virkelig ut som en fatastisk tur :D har alltid hatt lyst til å reise til afrika :) nyyyydelige bilder du tar :)

22.aug.2010 kl.22:31

WOW !! vil tilbake jeg!! en vannvittig herlig og opplevelsesrik tur!! Beste Ever!! helt utrolig å tenke på at det bare er en mnd siden vi kom hjem! drømmer om å reise tilbake snart jeg og.! anbefales til alle! Kjekt at du heiv deg rundt og ble med nedover på 3dagers varsel når det kom hodepine i veien for hu jeg liksom skulle ha reist med. Like greit, for ingen kunne vært bedre reisefølge enn du!! takk for en superfantastisk tur:)))

Europia

22.aug.2010 kl.23:51

Signerer deg, var en helt overlegen tur! Herregud så mye rart vi fikk oppleve, haha! Jeg skal heldigvis tilbake i vinter, det blir bra! VI derimot, skal nok finne på noe tull igjen om ikke så lenge ;) Må jo se litt av denne kloden før vi ender i kisten liksom! Haha! Takk for en rååå tur, griseglad det finnes folk som sliter med hodepiner i verden *fnis*

Siri Sol

27.sep.2011 kl.12:11

Fantastiske flotte bilder. Mannen og jeg skal dit i januar. Hvem arrangerte safarien og hvor bestilte dere den? Hvordan var campingleiren?Pris? antall dager? Tips mottas med takk! :o)

Gidder du svare blir jeg glad :O)

Europia

01.okt.2011 kl.12:20

Siri Sol: Heisann! Åååå, gled deg masse masse mest!

Altså, vi har bodd i Kenya et par måneder hvert år, og har dermed masse bekjentskaper, så denne safarien arrangerte vi selv. Men har hørt mye positivt om Gap Adventures sine safarier! Ellers så er det bare å søke litt rundt på nett. Vi har bodd på noe som het Gouvenors Camp en del ganger, og det er rett og slett helt fantastisk! Den lodgen vi bodde på her husker jeg ikke helt hva het egentlig. Kan få sjekket opp i det i ettermiddag, men den var virkelig veldig grei den også! I høysesongen betaler man ca. 5-6000 (billigste er vel 4) for 3 dagers safari, all included.

Må bare anbefale dere å ta en dag eller to i Lake Nakuru også! Det er en mye mindre park, så går mindre tid mellom hver gang man ser noe spennende. I tillegg er sjøen fyllt opp med flere millioner knall rosa flamingoer - et helt utrolig syn!

Håper dere har tenkt dere en tur til helt utrolige Mombasa også? Kan nesten garantere dere den kjekkeste badeferien i deres liv! Et utrolig gøy sted :-)

Kenya er virkelig et helt fantastisk land, og dere kommer til å få en opplevelse dere absolutt aldri vil glemme - garantert! Landet er helt fantastisk, og så kulturspekket at jeg har ikke ord! Hvor lenge blir dere? Bare å spørre hvis du lurer på noe mer altså - evt. send en mail på piaeidenbom@gmail.com. Jeg er ikke verdensmester i å følge med her inne nemlig, hehe!

Siri Sol

27.okt.2011 kl.13:54

Hei igjen.

Takk for hyggelig svar. Vi gleder oss massssssse :o)

Vi skal ha en safari som inkluderer Lake Nakuru. Kommer sannsynligvis til å dra med Wildbeest.

Vi kommer til Mombasa, og skal være der noen dager før vi tar toget (1.klasse:) til Nairobi. Dette er utrolig spennende :o)

Det er jo ikke særlig hyggelig med terrorister fra Somalia som sprenger granater i Nairobi for tiden!! Får følge nøye med på nyhetene fremover! Det begrenser valgene rundt Nairobi desverre.

Slik som du beskriver Kenya, er det jo bare å glede seg :o)

Europia

23.nov.2011 kl.13:14

Siri Sol: Når reiser dere da? Du har sikkert nevnt det, men jeg er litt senil og sånt. Jeg reiser ned med en venninne 2. januar, og blir nok i 3 uker eller noe. Vi skal da bo i en hytte vi eier 1 liten time unna Lake Nakuru, så vi blir så absolutt å se på safari der både en og flere ganger!

Somalierne er ikke bra i det hele tatt, men så lenge man passer på, skal det gå greit. Dere skal ikke oppover mot Laamu regner jeg med? Er der det er helt klart farligst...! Mombasa er for øyeblikket "klarert", så vi tar turen og håper på det beste vi altså! :-D

Skriv en ny kommentar

hits